Naujienos | Apie | Panašūs | Kultūros centrai
FB TautosakosVartai | YouTube TautosakosVartai

Grįžti atgal

Įrašas:

Artūras Masiliauskas – Iš miežio grūdo, apynio spurgo. Alaus darymas tada ir dabar.

Paskelbta 2022-03-09 20:37:17

Šiandien alus daugiausia žinomas ir suvokiamas kaip silpnas alkoholinis gėrimas paprastai iš miežių su apyniais. Bet taip nebuvo iki visai nesenų laikų. Gėrimas iš įvairių krakmolo turinčių grūdų ir sėklų buvo religinių apeigų dalyvis, maistas ir vaistas, švenčių privalomas atributas ir būtinas išlydint. Kaip jo prasimanydavo, kaip jį darydavo, galime bandyti nuspėti, o kaip jį darome šiandien, papročius ir dievus pagerbdami, – papasakos patyręs Pilialaukio aludaris.

Mėnuo Juodaragis XXI¾ vyks 2021 VIII 20-22 Grybų dvaras, Švenčionių rajonas

Vaizdo įrašą sukūrė Virginijus Kašinskas

Žymės: Kultūros istorija, Mėnuo Juodaragis, Tradicinė virtuvė